onsdag 28. mai 2008

Om Alva

Alva (Pintails Precious Alva f. 19.07.98, † 28.04.08) ble født på kennelen Pintail (Tyristrand). Alva var av en flatcoated retriver, og hadde flere av de klassiske kjennetegnene som f.eks å elske vann og mat. Det er ikke få middagstallerkener hun har fått slikke rene. Definisjonen på ultimat lykke for Alva var å hoppe ut i vannet etter en pinne, unevnelig mange ganger.

Det var Lena som kjøpte Alva. Etter hvert kom Kristian inn i bildet, og ble dermed Alvas adoptivfar. Sammen har vi hatt fine turer på Skrott, Hallingsskarvet, Byfjellene. Alva har også tilbakelagt utallige mil på løpetur med enten "husse" eller "matte". Å løpe langs Svartediket med tilhørende ulovlig bad i Isdalen var en favoritt. Av og til måtte man presse seg til å løpe de siste kilometerene slik at Alva fikk bade. Is, sludd og snø var ingen hindring.

Da barna ble født fikk Alva en litt annen rolle i familien. Dette taklet hun med glans. Spesielt Ingrid har hatt et godt forhold til Alva.Høsten 2007 ble Alva plutselig syk. Det viste seg at hun hadde fått akutt grønn stær på sitt ene øye. Etter behandling med medisiner ble det klart at synet og øyet ikke lot seg redde. I tillegg hadde Alva smerter i det blinde øyet på grunn av økt trykk og øyet ble derfor operert ut.

I midten av april skjedde det som ikke fikk skje. Alva mistet plutselig synet på sitt eneste øye. En tur til dyrlegen bekreftet det vi fryktet - det var nok en gang akutt grønn stær. Det ble forsøkt medikamentell behandling uten hell. Vi ville likevel prøve å tilpasse hverdagen vår til Alvas nye situasjon. Det ble likevel raskt klart at Alva trakk seg unna, sluttet å spise og fikk raskt en dårligere allmenntilstand. Den 28. april 2008 kjørte vi den tunge veien til dyrlegen. Beslutningen var likevel ikke veldig vanskelig når vi så hvor vondt Alva hadde det.

Alva sovnet stille inn mens vi koste med henne.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

HER KAN DU KOMME MED DINE KOMMENTARER ELLER HILSNINGER
Vi forbeholder oss retten til å slette upassende innlegg.